VELKOMMEN TIL GS AUTOHUS
DIN FORETRUKNE AUTOMEKANIKER

Anhængertræk

Skal du have monteret anhængertræk på din bil?

Få anhængertræk til traileren, eller cykelholderen. Der findes to typer anhængertræk, aftageligt eller fast.Læs om begge typer her

Campingvogn, cykelstativ eller barnevognsholder?

Et anhængertræk kan bruges i mange forskellige situationer. Man kan naturligvis køre med trailer, men der findes desuden en mængde af udstyr designet til at transportere bl.a. cykler, bagage, anhængere, barnevogne mm., som kan monteres på et anhængertræk.

Heldigvis er det i de fleste tilfælde en relativt let opgave at få eftermonteret et anhængertræk til din bil, hvis ikke den er født med det.

Der findes to forskellige anhængertræk – et med 7-polet stik og et med 13-polet stik. Hvor 7-polet stik før i tiden var standard, er den nye standard 13-polet. Det vil sige, at hvis du får monteret (eller allerede har) et anhængertræk med et 7-polet stik, vil du måske komme ud for at skulle bruge en 7-13-adapter, hvis du fx skal leje en trailer. Da et anhængertræk med 13-polet stik dermed er mere fremtidssikret, anbefaler vi hos autobutler.dk, at du vælger dette.

Hvor det tidligere mest var i Jylland, man havde biler med krog (heraf navnet ”jydekrog”), er det i dag blevet næsten hvermandseje.

Aftageligt anhængertræk

Hvis du kun af og til skal benytte anhængertrækket, og går op i bilens udseende, kan et aftageligt anhængertræk måske være løsningen for dig. Det er også lidt mindre i vejen end et fast.

Fast anhængertræk

Skal du ofte have en trailer eller cykelholder på, så er et fast anhængertræk muligvis løsningen. Det gør det nemmere og hurtigere. 

Aftageligt anhængertræk

Hvis din bil er over 8 år gammel, skal den synes uanset hvad. Hvis den er under 8 år, er der mulighed for at få monteret anhængertræk uden bilen nødvendigvis skal til syn. Følgende krav skal være opfyldt:

  • Montering af anhængertrækket skal ske på et momsregistreret værksted eller virksomhed der er momsregistreret til handel med biler eller campingvogne.
  • Værkstedet udfylder en blanket fra Skat, enten på papir eller elektronisk, så der kommer til at stå ”Synsfri sammenkobling” i registreringsattesten.
  • Anhængertrækket skal være fastmonteret, det må ikke være aftageligt.
  • De danske regler kræver du kan sætte en wire fast på bilen fra anhængeren, så der skal være et øje til det.

 

Hvis du vil have eftermonteret et aftageligt anhængertræk, skal bilen til syn efterfølgende.

Hvis du selv monterer anhængertrækket, skal det gøres forsvarligt, og bilen skal synes inden du må køre med noget på krogen.

Hvis du vil have eftermonteret et aftageligt anhængertræk, skal bilen til syn efterfølgende.

Hvis du selv monterer anhængertrækket, skal det gøres forsvarligt, og bilen skal synes inden du må køre med noget på krogen.

Hvilke biler må få eftermonteret et anhængertræk?

Ikke alle biler må få eftermonteret anhængertræk, og det er værd at tjekke, om lige præcis din bil kan få det lovligt, før du begynder at indhente tilbud. Det er især en del af de mindre biler, hvor det ikke er tilladt, fordi producenterne ikke har angivet, hvor meget bilerne må trække.

Derfor var 1. juli 2017 sidste frist for at få sat anhængertræk på, fordi Færdselsstyrelsen da trak en tidligere dispensation tilbage.

Du kan læse mere om den sag hos FDM.

Du kan altid slå din bil op inde på Færdselsstyrelsens side, hvor man skal ind og finde typegodkendelsen til lige netop din bil – her kan den specifikke motorstørrelse og model afgøre, om du må få monteret et anhængertræk på din bil, og det er derfor ikke til at give en tommelfingerregel om, hvilke biler det er tilladt på. Fx kan betegnelsen efter bilens motorstørrelse – fx “Eco boost” være forskellen for, om det er tilladt eller ej. Du kan slå din bil op herinde.

Hvis du ikke skal køre med trailer og kun med et cykelstativ, så findes der et specielt anhængertræk, der kun kan dette, som det stadig er tilladt at få eftermonteret på også de små biler.

 

Vi laver Anhængertræk på følgende bilmærker:

Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Honda, Jaguar, Kia, Mazda, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Seat, Smart, Suzuki, Toyota, VW ” Volkswagen” Volvo, samt Skoda.

 

Husk!

Naturligvis gælder vores prisgaranti også her, så hvis du finder et billigere tilbud matcher vi prisen og giver 5% oveni

BESTIL TID